Breda plank i härdat trä

– hos oss hittar du ditt unika parkettgolv

Breda plank i härdat trä

Bjelins breda plank är tillverkade med en patenterad teknik för att härda trä och göra det starkare. Ett innovativt trägolv med en genuin träkänsla som är många gånger starkare och som utnyttjar förnyelsebara råvaror optimalt.

Starkt och hållbart

Woodura är den patenterade teknik som gör det möjligt göra trä starkare och att använda hela trädet som råvara. Hållbart både för dig och vår miljö.

Träytan pressas samman under hög värme med en träfiberskiva som bestrukits med en träpulverblandning. Träytan komprimeras och träpulvret tränger in underifrån. Resultatet är ett härdat trä som är många gånger starkare och hårdare samtidigt som utseendet och känslan behålls. Med Woodura inreder du med trädets vackraste delar och resten används för att golvet ska hålla länge.

Kompositgolv

Extremt hårda golv

Med sin patenterade solida yta ger Nadura ett högt slit- och slagmotstånd som är överlägset traditionella golv.

Golven är robusta och hållbara, gjorda för att motstå både vardagliga och extrema situationer.

Med sin styrka och mångsidighet är keramisk komposit ett utmärkt alternativ till andra golvtyper som keramik, sten och porslin. Särskilt som det erbjuder enklare och betydligt effektivare installation.

Vad är Nadura?

Nadura är en pulvermix, bestående av träfiber, bindemedel, keramiska partiklar och färgpigment, vilka härdas samman under hög temperatur och högt tryck.

Nadura formas till tunna skikt som sammanfogas med ett kärnmaterial. Den främsta fördelen är att endast den övre delen, som utsätts för slag och slitage, är ett starkt keramiskt material.

Alla Bjelins keramiska plattor har ett avancerat Välinge 2G/5G låssystem vilket möjliggör för enkla flytande installationer av stora golvytor utan att behöva använda expansionsfogar.

marazzi
casco
forbo
junckers
kasthall
tarkett

Behöver du hjälp med parkettgolv?

– kontakta oss för kostnadsfri rådgivning